Meer dan 500 Chinezen verzamelen voor familieportret

Meer dan 500 Chinezen verzamelen voor familieportret

Chinees nieuwjaar is traditioneel een periode waarin families samenkomen in Azië, maar de reünie in Shishe tart de verbeelding. Zo'n 500 leden van de familie Ren uit verschillende delen van China daagden op in het Oost-Chinese dorp. Met behulp van een drone wist Zhang Liangzong ze bovendien allemaal vast te leggen op één foto.

Foto Zhang Liangzong

Bij BBC News doet de fotograaf het verhaal achter de opmerkelijke samenkomst uit de doeken. Het geslacht Ren stamt uit het dorp en de stamboom reikt terug tot 851 jaar geleden. De voorbije tachtig jaar was die stamboom een beetje verwaarloosd, tot de dorpsouderen besloten hadden om die eens een grondige update te geven.

Zo ontdekten ze dat meer dan 2.000 verwanten verspreid over zeven generaties doorheen China leefden. Om de aangepaste stamboom kracht bij te zetten, besloot het dorp de Rens samen te brengen met Nieuwjaar.

"Het duurde tweeënhalf jaar voordat we klaar waren met de nieuwe stamboom", vertelt Ren Tuanjie, partijchef in Shishe, aan China Daily. "Tijdens het Lentefestival brengen we alle familieleden graag samen, om aan onze voorouders te laten weten waar ze zijn. China moderniseert, maar de wortels van het volk in hun thuisland zullen nooit verdwijnen. Waar ze ook gaan, afstammelingen van eender welke familie hebben altijd iets om hen te verenigen", aldus Ren.