Meer dan 400 activiteiten in tweede Week van de Korte Keten

In heel Vlaanderen start zaterdag de tweede Week van de Korte Keten. Honderden producenten, organisaties en gemeentebesturen organiseren van 4 tot 12 mei in totaal meer dan 400 activiteiten om het rechtstreeks kopen bij de producent in de kijker te zetten. Het gaat bijvoorbeeld om proeverijen, maar ook rondleidingen, opendeurdagen of boerenmarkten. Omdat slechts een beperkt aantal consumenten nu al bij lokale producenten koopt, moeten die activiteiten hen meer zichtbaarheid geven.

De korte keten verloopt nu vooral via hoeveverkoop: 87 procent van de aankopen binnen de korte keten vindt plaats op de boerderij. Maar ook de automaten, groentepakketten, boerenmarkten en zelfpluktuinen winnen aan populariteit. "Consumenten houden er van omdat ze zeker zijn van vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel. Tegelijkertijd steunen ze de lokale economie en ontdekken ze het verhaal achter de producten", dixit de organisatie.

De Week van de Korte Keten is een initiatief van de vijf provincies, de Vlaamse overheid, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing VLAM en het Steunpunt Korte Keten.

Alle activiteiten zijn te vinden op www.weekvandekorteketen.be.

bron: Belga