Meer dan 200 mensen willen hond Zino adopteren van terminaal zieke Peter

Meer dan 200 mensen willen hond Zino adopteren van terminaal zieke Peter

Peter woont samen met zijn drie honden vlak bij de luchthaven van Deurne. Twee ervan, Milan en Zara, zijn onafscheidelijk en kunnen het niet goed vinden met de 7 jaar oude Zino. Ondertussen strijdt Peter moedig tegen zijn longziekte, maar de adem is bijna op en dus is het tijd om afscheid te nemen van zijn trouwe vriend.

"Mijn euthanasiepapieren liggen ondertekend klaar, ik heb geen schrik voor de dood", klonk het eerder bij Peter. "Maar mijn honden, dáár lig ik wakker van. Ze betekenen alles voor me. En ook al zal mijn moeder het niet graag horen, zonder hen hoeft het niet meer."

Coldplay

Bovenaan de bucketlist van Peter staat dan ook een goede thuis voor de 7 jaar oude Zino. En die lijkt hij nu sneller dan ooit gehoopt te zullen vinden. Al meer dan 200 mensen reageerden op zijn emotionele oproep om een nieuwe thuis te vinden voor Zino. "Ook een tweede grote wens van mij, een optreden van Coldplay te kunnen meemaken, gaat misschien in vervulling. Er is zelfs iemand die belooft te zullen proberen een ontmoeting te regelen met zanger Chris Martin. Dat zou zo schoon zijn."

Een definitieve keuze heeft Peter nog niet gemaakt. Kandidaten mogen zich nog altijd melden via peter-deruyter@hotmail.com. Zino zoekt een gezin zonder andere huisdieren. Kinderen zijn volgens Peter geen probleem. Een tuin waarin hij rond kan lopen en een eigenaar die veel thuis is zijn belangrijk.