Medewerkers gezocht voor asielcentra

Medewerkers gezocht voor asielcentra

De federale regering besliste vorige week om 2.500 extra opvangplaatsen te voorzien voor asielzoekers, om tegemoet te komen aan het hoge aantal nieuwe aanvragen. Die uitbreiding leidt tot veel nieuwe jobs.

Er komen plaatsen bij in bestaande centra, maar er worden ook enkele legerkazernes of andere plaatsen (opnieuw) geopend. Daarom zoekt het Rode Kruis op korte termijn mensen voor de centra in Holsbeek, Vilvoorde, Sint-Niklaas en Helchteren. Zo zouden in Holsbeek al 15 nieuwe medewerkers aan de slag kunnen op 25 augustus.

Tegen 6 september komen er ook 55 aanwervingen voor het opvangcentrum in Houthalen-Helchteren. Uiterlijk tegen eind oktober, begin november worden nog eens 55 tijdelijke werkkrachten aangetrokken voor de opvangcentra in Sint-Niklaas en Vilvoorde.

«De vacatures zijn zeer divers», verduidelijkte woordvoerster An Luyten in Het Journaal. «We zoeken bijvoorbeeld krachten die mensen effectief begeleiden, en dan vooral orthopedagogen, psychologen, sociale werkers, nachtbegeleiders, logistieke medewerkers, klusjesmannen, mensen die het onthaal doen en mensen die Nederlandse les kunnen geven."

Vanaf vandaag zijn alle vacatures terug te vinden op de site van het Rode Kruis.