Mechelse editie van Monopoly ligt vanaf vandaag in de winkel

Mechelse editie van Monopoly ligt vanaf vandaag in de winkel

Van de partij zijn bekende Mechelse stadsgezichten zoals de Sint-Romboutstoren, het stadhuis, Opsinjoorke en de Brusselpoort. De duurste vakken zijn voorbehouden voor de winkelstraten Bruul en IJzerenleen.

Schepen Greet Geypen (Open Vld) speelde het spel woensdag officieel voor het eerst in brouwerij Het Anker. Die locatie werd door de Mechelaars gekozen als laatste vakje op het spel. De brouwerij versloeg onder meer Planckendael, het Speelgoedmuseum en Technopolis. De hoekvakken en de pionnen blijven behouden zoals in het originele spel, maar alle andere vakken kregen een Mechelse touch.

Maak je stoep vrij of ga naar de gevangenis

Zo ook de kanskaarten en kaarten van algemeen fonds, waar je GAS-boetes betaalt voor het niet sneeuwvrij maken van je stoep of een prijs wint omdat je band mag optreden op Maanrock. De bankbiljetten bevatten het stadslogo en ook Rommy, de kindermascotte van de stad, staat op de biljetten.

Het spel kwam er met de hulp van UiT in Mechelen, en werd tijdens de autoloze zondag in september in voorverkoop aangeboden. Toen werden zo'n 875 stuks van de 2.000 gereserveerd en ook De Spelfanaat, een Mechelse winkel die voornamelijk bordspelen verkoopt, kreeg al 800 reservaties van klanten. Daarom werd besloten nog 2.000 extra exemplaren te produceren. Het spel kost 50 euro en wordt online en in verschillende Mechelse winkels aangeboden.

Meest gelezen
 1. laurathumb

  Hoogzwangere Laura uit ‘Blind Getrouwd’ deelt lingeriefoto: «40 weken en nog steeds niets»

 2. openthumb

  Vrouw heeft zo’n grote borsten dat haar kleedje openspringt: «Haha, zalig!» (video)

 3. patthumb

  Pat Krimson van 2 Fabiola deelt droevig nieuws: «Het verlies gaat ondraaglijk zijn»

 4. deon-black-pCoG6fa3LYk-unsplash

  BIZAR. Man heeft 100 erecties per dag, vriendin: «Ik heb geen rust meer»

 5. Olivia Newton-John (links) in haar bekendste rol, als Sandy in ‘Grease’.

  ‘Grease’-ster Olivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd