Mechelen sprokkelt puntje in Gentse Ghelamco Arena

Mechelen sprokkelt puntje in Gentse Ghelamco Arena

AA Gent en KV Mechelen hebben vandaag 2-2 gelijkgespeeld op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League. Dennis van Wijk loopt met Mechelen zo twee punten uit op Eupen. Het was van 24 september geleden dan Gent in eigen huis nog eens punten liet liggen. Mechelen liet er geen gras over groeien, en na minder dan twee minuten was het eerste doelpunt al een feit. Mats Rits rukte op via de rechterflank en zette prima voor naar Clément Tainmont. Die laatste werd door Thomas Foket niet goed in de gaten gehouden, waardoor de Fransman kon scoren.

In plaats van te kunnen antwoorden, werd Gent helemaal omver gelopen. Alle dreiging in de eerste helft kwam van de Mechelaars, en al heel snel volgde de 0-2. Franko Andrijaševic leed balverlies, Elias Cobbaut kon nog niet meteen benutten en schoot op doelman Lovre Kalinic, maar Rits (19.) schoot binnen in de rebound. Degradatiekandidaat KV Mechelen stond zo na minder dan twintig minuten 0-2 voor bij ploeg in vorm Gent.

Na een klein uur wisten de troepen van Yves Vanderhaeghe eindelijk te reageren. Rangelo Janga (57.) dook goed op aan de eerste paal en kon de aansluitingstreffer binnen knikken met het hoofd. Een kwartier later kwam Roman Jaremtsjoek (72.) met een knap schot, goed voor de gelijkmaker. Mechelen dacht even dat het gered was, maar doet ook met één puntje een goeie zaak. Gent blijft op zestien punten van leider Club Brugge staan.

bron: Belga