McDonalds gaat plastic rietjes bannen

McDonalds gaat plastic rietjes bannen

McDonalds gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. "De bedoeling is om op termijn plastic rietjes overal te bannen. Brussel geldt als piloot voor de rest van de wereld", verklaarde managing director Stephan De Brouwer. Maar de timing voor de uitrol ligt nog niet vast: naast de mening van de klant zal ook gekeken worden hoe de kartonnen rietjes milieuvriendelijk en sociaal duurzaam kunnen worden geproduceerd.

Milieuvriendelijke initiatieven

McDonalds nam de afgelopen jaren al een aantal initiatieven rond duurzaamheid. Zo maken alle restaurants gebruik van 100 procent groene energie en hanteert de keten een eigen afvalbeheersysteem: de Green Truck. "We blijven innoveren in onze bevoorrading-, verpakkings- en transportprocessen om onze ecologische voetafdruk te verminderen", klinkt het.

De test met kartonnen rietjes zal worden uitgevoerd in de zes Brusselse vestigingen van McDo en in die van Namen. Daar zullen de rietjes ook niet meer los te verkrijgen zijn. "De klant zal expliciet gevraagd worden of hij een rietje wil, wat ook het bewustzijn moet vergroten", aldus De Brouwer.