Matt Damon kruipt officieel terug in de huid van Jason Bourne

Matt Damon kruipt officieel terug in de huid van Jason Bourne

Matt Damon heeft zijn terugkeer als Jason Bourne bevestigd. In een gesprek met E! News op een feestje voor Porject Greenlight verklaarde Damon dat hij zich zal herenigen met regisseur Paul Greengrass voor het project. De film zou volgend jaar in de bioscoop moeten verschijnen. "Greengrass moet enkele ja zeggen," zei de acteur.

De schijnbaar onbedoelde aankondiging maakt een einde aan lang lopende geruchten over gesprekken tussen Damon en Universal Pictures voor een vijfde deel van de Bourne saga. Na The Bourne Ultimatum uit 2007 liep Greengrass weg van de franchise. Jason Bourne had namelijk zijn geheugen herstelt en de trilogie voelde als compleet aan, maar dat weerhield de producers er niet van om in 2012 een vierde deel te maken zonder Damon en zonder Greengrass. Jeremy Renner speelde in The Bourne Legacy de rol en de film werd met lauwe kritiek ontvangen.

Het is nog onduidelijk welke nieuwe avonturen Bourne zal beleven, maar fans kunnen een voorzetting van zijn verhaal alvast verwachten.