Matias Suarez moet Anderlecht 1,4 miljoen euro betalen

Matias Suarez moet Anderlecht 1,4 miljoen euro betalen

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft de Argentijnse aanvaller Matias Suarez wegens contractbreuk veroordeeld tot het betalen van een boete van 1,4 miljoen euro aan RSC Anderlecht, zo melden meerdere Belgische kranten vandaag. Het sporttribunaal en Anderlecht bevestigden het nieuws nog niet. "De verwachting is wel dat het TAS de uitspraak snel zal bekendmaken", klonk het bij RSCA-woordvoerster Marie Verbeke. Eind 2017 veroordeelde de Wereldvoetbalbond FIFA Suarez al tot een boete van 540.000 euro. De speler, die normaal gezien vandaag zijn contract ondertekent bij zijn nieuwe club River Plate, ging echter in beroep bij het TAS.

Suarez had destijds bij Anderlecht nog een verbintenis tot 2017, maar besloot die in juli 2016 eenzijdig te verbreken, om vervolgens in zijn thuisland voor zijn ex-club Belgrano te tekenen. Beide clubs raakten het niet eens over een transfersom, waarop de Gouden Schoen van 2011 een advocaat inschakelde. Die voerde aan dat Suarez zijn contract verbrak omdat hij zich wegens de terreurdreiging niet meer veilig voelde in België. Op 22 maart 2016 waren in de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro bommen ontploft.

Anderlecht stapte naar de FIFA en daar boog een panel van internationale sportjuristen zich over de kwestie. Zij oordeelden dat de terreurdreiging geen grondige reden voor Suarez was om het contract te verbreken. De rechters wezen erop dat de familie meer dan acht jaar in België woonde en hun woonplaats, Ukkel, niet in oorlogsgebied ligt. Ook het TAS volgde hen nu in die redenering.

bron: Belga