Matador wordt gruwelijk gespiest bij debuut

Een matador in Spanje heeft bij zijn debuut vier doorboringen overleefd van het hoofd door een stier. Daniel García Navarrete (23) nam het voor zijn eerste keer op tegen een kolos van 450 kg, in de arena van Madrid. De stier doorboorde zijn gezicht, keel en dijbeen.
door
tsane.effiong
Leestijd 1 min.

Op beelden hieronder is te zien hoe de stier de man op de horens neemt en meermaals treft.

Espeluznante momento en que el novillero Daniel García Navarrete es corneado por un toro enloquecido en plaza de toros de Las Ventas #España pic.twitter.com/nop6xsKhnD

— Luis Gabriel (@soyluisgabriel) April 3, 2017

Na eerste verzorging door de hulpdiensten in de arena, leek hij enkel gewond te zijn aan zijn dijbeen. Na verdere controle in het ziekenhuis bleek de 23-jarige matador ook vier diepe wonden aan het hoofd te hebben.

Volgens dokter Máximo Carciá Padrós heeft de spanjaard geluk gehad. "De hoorn heeft zijn schildklier en halsslagader geraakt, zonder ze te scheuren. Zijn toestand had veel slechter kunnen zijn."

Naast zijn hoofdwonden, brak de stierenvechter ook zijn sleutelbeen en liep hij ernstige spierschade op. Aan zijn been heeft hij zware zenuwschade geleden. Zijn eerste confrontatie voor groot publiek werd hem dus net niet fataal.