Mat Ryan doet seizoen uit bij Racing Genk

Mat Ryan doet seizoen uit bij Racing Genk

Mathew Ryan speelt voor de rest van het seizoen bij KRC Genk. Dat hebben de Limburgers vanmorgen bevestigd op de clubwebsite. De 24-jarige Australische doelman, tussen 2013 en 2015 een van de sterkhouders van Club Brugge, wordt geleend van het Spaanse Valencia. Hij legde gisteren zijn medische tests af in Genk en sluit vandaag aan bij de spelersgroep. Ryan stond tussen 2013 en 2015 in 102 wedstrijden tussen de palen bij Blauw-Zwart, was er een van de absolute smaakmakers en werd in 2014 en 2015 tot Doelman van het Jaar verkozen. Hij verkaste in juli 2015 naar de Spaanse topclub Valencia, dat zo'n zeven miljoen neertelde voor de Australische international.

Bij de Primera Division-club liep het aanvankelijk goed, maar de laatste maanden kwam Ryan er zelfs helemaal niet meer aan de bak en werd hij derde doelman na Diego Alves en Jaume Domenech. Een uitleenbeurt drong zich op en Ryan werd de voorbije weken enkele keren aan Anderlecht gelinkt. Die deal ging niet door, hij trekt nu naar de Genkse Luminus Arena.

Genk, nog op drie fronten (competitie, beker en Europees) actief, moest na de enkelblessure van Marco Bizot op zoek naar een nieuwe doelman. "Met Ryan voegt de club een doelman met ervaring op topniveau toe aan haar kern, naast de twee jonge talenten Nordin Jackers en Gaëtan Coucke", klinkt het vandaag bij de Limburgers, die nog alle zeilen zullen moeten bijzetten om Play-Off I te halen. Het verloor zaterdag op competitiespeeldag 24 met 1-0 van KV Mechelen en heeft in de stand - weliswaar met één wedstrijd minder gespeeld - vijf punten achterstand op nummer zes AA Gent.

bron: Belga