Masters snooker - Joe Perry vlot voorbij Ding Junhui naar halve finales

Masters snooker - Joe Perry vlot voorbij Ding Junhui naar halve finales

Joe Perry (WS-9) heeft zich vrijdag voor het eerst in zijn carrière voor de halve finales van het Masters geplaatst. In het Alexandra Palace van Londen won de 42-jarige Engelsman vlotjes met 6-1 van de Chinees Ding Junhui (WS-6). Ding, winnaar van het Masters in 2011 en in 2007 runner-up, legde Perry weinig in de weg. De anders zo accurate "Enter the Dragon" miste pot na pot. Perry had zo aan breaks van 55 en 63 genoeg om tot 5-0 uit te lopen. Nadat Ding met een break van 54 de eer gered had, maakte Perry het met een 127 century af.

Perry was in een belabberde vorm naar Londen afgezakt. Al sinds oktober was hij er immers niet meer in geslaagd de kwartfinales van een toernooi te bereiken. In "Ally Pally" lukt het allemaal weer wel. In de eerste ronde zette Perry ook al 's werelds nummer twee Stuart Bingham met 6-1 opzij en als hij zaterdagavond ook nog Barry Hawkins (WS-12) verslaat, plaatst "The Fen Potter" zich voor het eerst voor de finale van een major. In de eerste halve finale staat titelverdediger Ronnie O'Sullivan (WS-13) zaterdagnamiddag tegenover de Hongkonger Marco Fu (WS-8).

"Dit is geweldig", reageerde "Gentleman" Perry. "Ding is één van de beste spelers aller tijden. We weten allemaal wat hij kan, maar ik had de wedstrijd van begin tot einde onder controle. Deze pluim mag ik op mijn hoed steken. Ik was zonder enige verwachting naar hier gekomen en nu dit. Tegen Barry zou ik liever nooit meer spelen. Simpelweg omdat hij mijn beste vriend in het circuit is. Het positieve is dat één van ons in de finale staat. De andere zal hem sowieso feliciteren en al het beste wensen."

.

bron: Belga