Martinez verrast met opstelling tegen Schotland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberto Martinez heeft voor de nodige verrassingen gezorgd in zijn opstelling voor de oefeninterland in Schotland. Terwijl de verwachting was dat de bondscoach niet al te veel wijzigingen zou doorvoeren en in vergelijking met het WK in Rusland enkel de geblesseerde Kevin De Bruyne zou vervangen, komen er met Dedryck Boyata, Timothy Castagne, Mousa Dembélé en Thorgan Hazard toch vier verrassingen aan de aftrap. Castagne pakt zo zijn eerste cap. De pas vader geworden Toby Alderweireld, Thomas Meunier, Axel Witsel en Yannick Carrasco zitten daardoor op de bank.

Nationale nummer een Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Youri Tielemans, Dries Mertens, aanvoerder Eden Hazard en Romelu Lukaku starten zoals verwacht in de basis.

Het oefenduel in Glasgow vanavond om 20u45 tegen Schotland betekent voor de Rode Duivels het startschot van een nieuwe campagne na het succesvolle WK. Volgende week dinsdag gaat het al om de knikkers met een verplaatsing naar IJsland in de gloednieuwe Nations League.

bron: Belga