Martien Meiland probeerde tot twee keer om zelfmoord te plegen

Martien Meiland probeerde tot twee keer om zelfmoord te plegen

Eerder deze week schreven we dat Martien Meiland, bekend van de tv-reeks ‘Chateau Meiland' op VIJF, een biografie uitbrengt.

Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer' werd geschreven door journalist Jan Dijkgraaf. "Mensen zien mij altijd als heel positief, maar ik heb ook een periode in mijn leven gehad die gewoon helemaal vreselijk was. Dat staat allemaal in dat boek", vertelde Martien bij de bekendmaking.

"Voelde me zo genaaid"

Het Nederlandse weekblad Story kreeg een primeur en mocht al enkele hoofdstukken inkijken. Daarin beschrijft Martien onder meer hoe hij zwarte sneeuw zag toen hij 25.000 euro moest betalen aan de mensen die z'n woningzaak hadden overgenomen. "Ik voelde me zó genaaid", staat er te lezen. "Ik werd er letterlijk ziek van en toen is het door al die ellende die samenkwam helemaal in de war geraakt in mijn kop."

Daarop besloot de Nederlandse televisiester om een einde aan z'n ellende te maken. Op het laatste moment werd het hem echter "toch te benauwd", schrijft hij. Niet veel later liep het echter opnieuw mis en ondernam hij opnieuw een zelfmoordpoging. "Maar ook die heb ik niet doorgezet."

Zijn levenspartner Erica - met wie hij jarenlang brak nadat hij uit de kast kwam - denkt dat hij niet écht dood wilde. Zij denkt dat het om vlagen van verstandsverbijstering, waar Martien het eens mee is. "Gewoon tijdelijk de weg kwijt", schrijft hij. "Het feit alleen al dat je eraan denkt en het probeert, vind ik heel eng." Hij zegt ook heel blij te zijn dat het toen niet gelukt is.

Als je vragen hebt over zelfdoding kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be