Mark Zuckerberg's advies voor succes

Iedereen kent het verhaal van Facebook CEO Mark Zuckerberg. Toen hij 23 was stopte hij met studeren, omdat hij merkte dat zijn website zo succesvol werd. Tegenwoordig is hij multimiljardair.

Vandaag is hij bijna 31 jaar en is zijn waarde alleen maar gestegen, hij is nu ongeveer 34.5 miljard euro waard. Toen hij vorige week een vragensessie via Facebook hield was het dus geen verrassing toen iemand vroeg wat zijn belangrijkste geheim tot succes is.

Zijn antwoord was simpel: "Geef niet op."

Het is een bekend advies, en het werkt. Maar toch kan je zeggen dat iemand die hetzelfde steeds opnieuw doet, maar een ander resultaat verwacht simpelweg gestoord is. Als je dus begint en je slaagt niet direct, verander dan iets en probeer het opnieuw. Zuckerberg heeft wel een punt, als je stopt met proberen dan kan je per definitie niet succesvol zijn.

Steve Jobs gaf in 1994 tijdens een interview ook al eens advies over hoe succesvol te worden. Zijn tip was "Je moet niet bang zijn om hulp te vragen. Ik heb nog nooit iemand tegengekomen die me niet wou helpen toen ik erom vroeg. De meeste mensen pakken nooit de telefoon op om advies te vragen. Veel mensen vragen het simpelweg nooit. Dat is wat de mensen die dingen doen en de mensen die alleen maar over dingen dromen van elkaar onderscheiden."