Mark Zuckerberg verdiende 3,4 miljard dollar op één uur

Mark Zuckerberg verdiende 3,4 miljard dollar op één uur

Een mens kan veel doen met een uur tijd. Een aflevering van Breaking Bad bekijken en tussendoor even naar de wc gaan. Observeren hoe een lasagne gaar wordt in de oven. Op de Antwerpse ring tijdens de spits vier kilometer afleggen. Allemaal valabele opties, ook voor Mark Zuckerberg, al deed hij net iets beters met zijn uur. Hij verdiende 3,4 miljard euro.

Gisteren stelde de CEO van Facebook de kwartaalcijfers van het bedrijf voor. Die waren veel beter dan verwacht, waardoor het aandeel van de sociale netwerksite de hoogte inschoot. In totaal eindigde Facebook op de beurs 6,5% hoger dan het de dag had begonnen. Zuckerberg, die uiteraard heel wat aandelen van het bedrijf bezit, zag daardoor zijn vermogen ook heel wat toenemen. dat wordt momenteel geschat op 56,7 miljard euro.

Zuckerberg, die ervoor bekend staat om altijd dezelfde grijze T-shirt en jeans te dragen, beloofde eerder al om het merendeel van de winst op zijn aandelen weg te schenken aan een goed doel. Volgens Business Insider zou de zakenman zelfs 99% van die bedragen aan liefdadigheid besteden.

Foto AFP / M. Ngan