Marisa Papen poseert naakt in de Aya Sophia

Marisa Papen poseert naakt in de Aya Sophia

Marisa Papen is niet aan haar proefstuk toe. Eerder dit jaar poseerde ze al naakt aan de klaagmuur in Jeruzalem. In april 2017 bracht de ravissante Papen zelfs een nachtje in de cel door na een shoot bij een tempel in Luxor.

Deze keer provoceert ze met naaktfoto's in de Turkse hoofdstad Istanbul, aan de Aya Sophia. Die voormalige kerk en moskee, ooit nog gebouwd in opdracht van keizer Justinianus, is nu een museum en een bekende toeristische trekpleister. Ze trok ernaartoe om foto's te maken voor Enki Eyewear, een merk van zonnebrillen.

Vijf seconden tijd

“We hadden geen echt plan, zoals in Egypte”, vertelt Marisa. "We waren niet goed voorbereid." De twee kochten een boerka en trokken naar de Aya Sophia. "We deden de lange rij om binnen te raken. Eens binnen, waren we verbaasd door het grote aantal beveiligingscamera's."

Marisa en haar fotograaf vonden uiteindelijk een plek om foto's te maken. "We bleven er een kwartier wachten, maar er kwamen voortdurend mensen langs. Toen een begeleide groep passeerde waarvan iedereen naar de gids luisterde, was het game-time." Marisa trok haar boerka omhoog, en Jesse trok gedurende vijf seconden foto's.

Tweede poging

Helaas bleken de foto's niet goed genoeg, en moesten ze nog een tweede keer teruggaan. Maar ook dat verliep zonder problemen. De politie zou hun hotel wel bezocht hebben daags na hun vertrek uit Istanbul. Het personeel van hotel zou ondervraagd zijn.

De controversiële foto's zijn volgens het model geen schreeuw om aandacht, wel een schreeuw om verandering. "Zodra we op de aarde komen, worden we op een pad geduwd", schrijft de Limburgse op haar blog. "Een pad dat we misschien niet eens willen volgen. Afhankelijk van waar we geboren zijn, wordt alles voor ons beslist, voordat we de kans krijgen om voor onszelf te denken."

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#turkishdelight @enkieyewear

Une publication partagée par Fan Page for MARISA PAPEN (@marisapapen.for.real) le

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Autumn is in town ??. A perfect day for a tbt library memories ? @gregoryderkenne #marisapapen #readabookday #autumnfeeling #stayinside

Une publication partagée par Fan Page for MARISA PAPEN (@marisapapen.for.real) le