Marion Norbert-Riberolle pakt wereldtitel bij vrouwen beloften

Marion Norbert-Riberolle pakt wereldtitel bij vrouwen beloften

Marion Norbert-Riberolle heeft vandaag in het Zwitserse Dübendorf de wereldtitel gepakt bij de vrouwen beloften. Op de zware omloop demonstreerde de Française en veroverde ze met een lange solo de regenboogtrui. De Hongaarse Kata Blanka Vas greep het zilver, de Britse Anna Kay pakte brons. Geen Ceylin Del Carmen Alvarado op het WK van vrouwen beloften. De 21-jarige Nederlandse koos ervoor om bij de profs te rijden en daarin pakte ze gisteren de wereldtitel. Zo was uittredend wereldkampioene Inge van der Heijden de favoriete. Maar de beginfase beleefde de titelverdedigster het WK bij de vrouwen beloften vanop de tweede rij. Het waren haar landgenote Manon Bakker en de Marion Norbert-Riberolle die de debatten openden en meteen afstand namen van de tegenstand.

Lang zouden de twee niet samen op kop rijden. In een afdaling ging Bakker tegen de grond en zo kwam Norbert-Riberolle alleen op kop van de wedstrijd. Achter haar rug vormde zich een achtervolgende groep met de Britse Anna Kay, de Canadese Ruby West en de Hongaarse Kata Blanka Vas. Ook Van der Heijden vocht zich terug tot bij de achtervolgers, maar zij viel daarin letterlijk weg in de Zwitserse modder.

Voorin toonde Norbert-Riberolle geen verval en vergrootte ze haar voorsprong tot meer dan een halve minuut. De Franse renster van het Belgische Experza stoomde door en reed onbedreigd naar de wereldtitel. In de strijd om de tweede plaats toonde Vas zich in het tweede deel van de wedstrijd de sterkste en pakte 27 seconden na Norbert-Riberolle het zilver. Het brons was voor Kay. Uittredend wereldkampioene Van der Heijden moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats. Kiona Crabbé eindigde als eerste Belgische op de veertiende plaats. Marthe Truyen werd achttiende.

bron: Belga