Marinier Baton Rouge had het gemunt op agenten

Marinier Baton Rouge had het gemunt op agenten

De voormalige marinier die zondag in het Amerikaanse Baton Rouge drie agenten heeft doodgeschoten, had het gemunt op de politie. Dat heeft de bevelhebber van de politie in Baton Rouge, Mike Edmondson, maandag tijdens een persconferentie gezegd. Al zijn daden zouden de bedoeling gehad hebben agenten te treffen. Zondagochtend plaatselijke tijd had de man, Gavin Eugene Long, in de hoofdstad van de deelstaat Louisiana het vuur geopend op verschillende agenten. Daarbij waren drie van hen omgekomen. Drie anderen liggen nog in het ziekenhuis. De schutter werd uiteindelijk zelf gedood door de agenten. "Ons eerste onderzoek toont aan dat hij politieagenten in een hinderlaag wilde lokken", aldus een woordvoerder van de politie in Louisiana, J.B. Slaton, aan de New York Times.

Long, een gedecoreerde marinier, was 29 jaar oud en afkomstig uit Kansas City (Missouri). Hij was sergeant geweest bij de Amerikaanse marine, bevestigde het Pentagon. Hij kreeg verschillende decoraties, zoals onder meer de Marine Corps Conduct Medal.

De schietpartij deed zich voor tien dagen nadat een gewapende man het vuur opende op de politie tijdens een betoging tegen politiegeweld in Dallas. Daar kwamen vijf agenten om. In Baton Rouge werd begin juli een ongewapende zwarte Amerikaan door de politie doodgeschoten.

bron: Belga