Marine Le Pen twijfelt aan kandidatuur Frans parlement

Marine Le Pen twijfelt aan kandidatuur Frans parlement

Na haar verlies in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, twijfelt Marine Le Pen over een kandidaatsstelling voor het Franse parlement, zo heeft nieuwszender BFMTV vandaag gemeld. In juni kiezen de Fransen ook een nieuwe Assemblée. Of Marine Le Pen kandidate zal zijn is nog onduidelijk.

De extreemrechtse politica twijfelt nog of ze zou opkomen in haar bastion Hénin-Baumont in Pas-de-Calais. Volgens iemand die dicht bij haar staat, is ze uitgeput van de campagne voor het Elysée.

Als kandidate van het Front National (FN) was Le Pen in Hénin-Baumont goed voor 58,17 procent van de stemmen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, vijf jaar geleden kon ze het daar niet waarmaken in de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Volgens BFMTV zou een nieuwe nederlaag in slechte aarde vallen, zeker nu er binnen haar partij twijfel zou rijzen over haar leiderschapskwaliteiten.

Maar zo Le Pen zelf geen kandidate is, dan zou ze wel de campagne van het FN overzien. De partij wil maandag haar kandidatenlijst bekendmaken.

bron: Belga