Marine Le Pen niet van plan om Europees Parlement 300.000 euro terug te storten

Marine Le Pen niet van plan om Europees Parlement 300.000 euro terug te storten

Het Franse Europarlementslid en voorzitster van Front National Marine Le Pen is niet van plan om de kleine 300.000 euro terug te betalen die het Europees Parlement terugvordert omdat zij daarmee parlementair medewerkster Catherine Griset mee betaalde op een ogenblik dat deze eerst secretaris en later kabinetschef van de voorzitster van de Franse extreemrechtse partij was. Dat meldden verscheidene Franse media. "Ik zal me niet onderwerpen aan de vervolging, aan deze eenzijdig genomen beslissing door politieke tegenstanders die in strijd is met de rechtsstaat, de rechten van verdediging, zonder bewijs en zonder dat het gerecht, dat ik heb gevat, zich ten gronde heeft uitgesproken", verklaarde ze aan het agentschap Reuters.

Catherine Griset was gedurende jaren geaccrediteerd in het Europees Parlement, maar in realiteit werkte ze niet in de kantoren van de instelling. Het parlement meent dat ze een "erkende activiteit" uitoefende op de partijzetel van het Front National in Nanterre onder rechtstreeks gezag van partijvoorzitster Marine Le Pen.

Het parlement vordert in totaal een bedrag van 298.400 euro. Indien dat niet voor woensdag 1 februari wordt betaald, kan Marine Le Pen de helft van haar vergoeding als Europarlemtslid verliezen.

bron: Belga