Marco Rubio probeert nu toch Senaatszetel te houden

Marco Rubio probeert nu toch Senaatszetel te houden

Marco Rubio, de senator voor Florida die zijn ambities voor het Witte Huis tijdens de Republikeinse verkiezingen heeft moeten laten varen, keert op een vroegere beslissing terug en zal in november nu toch zijn zetel in de Hoge Vergadering verdedigen, zo hebben de conservatieve zender Fox News en de krant Miami Herald gemeld, daarmee speculaties in de Amerikaanse pers afrondend. Een jaar geleden zei Rubio dat hij ofwel het presidentiële ambt zou opnemen ofwel de politiek vaarwel zeggen. Drie maanden geleden gooide hij de handdoek in de ring, toen zijn poging om de Republikeinse investituur in de wacht te slepen, faliekant misliep.

De senator zal nu toch voor zijn zetel vechten, naar eigen zeggen omdat er redenen tot bezorgdheid zijn over wie er ook zijn of haar intrek in het Witte Huis moge nemen: de Republikein Donald Trump of de Democrate Hillary Clinton. Volgens de Miami Herald en de krant Washington Post heeft de Republikeinse partijleiding druk uitgeoefend op Rubio om alsnog zijn zetel te verdedigen. Rubio nam zijn bocht twee dagen voor de deadline om zich kandidaat te stellen in Florida.

Het luidt in Amerikaanse media dat de Grand Ole Party (GOP) nu beter gewapend is om de zetel te verdedigen tegen de belangrijkste Democratische kandidaten. Mogelijk zorgt de kandidatuur van Rubio er mede voor dat de GOP de controle over de Senaat behoudt.

bron: Belga