Marcel Kittel pakt dag- en eindzege in Ronde van Dubai

Marcel Kittel pakt dag- en eindzege in Ronde van Dubai

Marcel Kittel heeft de slotrit in de Ronde van Dubai (2.BC) gewonnen. De Duitser sprintte na 124 kilometer in Dubai sneller dan de Italianen Elia Viviani (Team Sky) en Riccardo Minali (Astana). Het is voor de sprinter van Quick-Step Floors zijn derde overwinning in Dubai en hij pakt ook voor het tweede jaar op rij de eindzege. Na de onverwachte rustdag op vrijdag, de etappe werd afgelast wegens de hevige wind in Dubai, stond zaterdag de slotrit op het programma. Een korte etappe in de hoofdstad zelf waar sprinters het traditiegetrouw voor het zeggen hebben.

Het duurde lang vooraleer het peloton zich roerde, en na enkele schuchtere pogingen, kreeg een ontsnapping met Dimitry Gruzdev en Matteo Bono wel de zegen van het peloton. Wat later maakten ook Floris Gerts en Ivan Garcia Cortina de sprong naar voren.

Meer dan 1:40 kregen ze nooit van het peloton en op 9,3 kilometer van het eind kwam aan hun verhaal een eind. Een lange sprintvoorbereiding begon, de treintjes van Dimension Data voor Cavendish, LottoNL-Jumbo voor Groenewegen, Quick-Step Floors voor Kittel en Sky voor Viviani werden in stelling gebracht.

Heel vroeg al, dus kregen we finaal in de laatste 2 km een ietwat chaotische sprint. Kittel volgde in het spoor van Sabatini, maar die moest vroeg van kop door een haperende ketting. De Duitser zocht zijn weg alleen, Cavendish leek in de buurt te komen, maar moest zijn sprint stopzetten wegens materiaalproblemen. Kittel de zege, zijn derde in Dubai deze week en zijn tweede eindzege in de Ronde van Dubai na het succes van vorig jaar.

bron: Belga