Maradona tegen Pelé: "Messi heeft geen persoonlijkheid"

Maradona tegen Pelé: "Messi heeft geen persoonlijkheid"

De Argentijn Diego Maradona heeft in een door het persagentschap AFP vastgelegd privégesprek aan de Braziliaan Pelé toevertrouwd dat zijn landgenoot Lionel Messi "geen persoonlijkheid heeft". In het centrum van Parijs coachten voetballegendes Maradona en Pelé donderdag elk een team van ex-profspelers tijdens een gelegenheidswedstrijd, daags voor de openingsmatch van het EK in Frankrijk. "Hij is een goed mens, maar hij heeft geen persoonlijkheid. Hij heeft niet de persoonlijkheid om een leider te zijn", zei Maradona tegen Pelé over de vijfvoudige Gouden Bal (2009, 2010, 2011, 2012 en 2016), die momenteel met Argentinië aan de slag is op de Copa America in de VS. Het gesprek vond plaats voor de wedstrijd op een klein terrein aan het Palais-Royal, waaraan onder anderen oude gloriën David Trezeguet, Clarence Seedorf, Rio Ferdinand en Bebeto deelnamen.

Pelé, die wereldkampioen werd in 1958, 1962 en 1970, vroeg Maradona, die de wereldtitel in 1986 veroverde, of er in hun tijd dan wel veel spelers waren met een sterke persoonlijkheid. Volgens Pluisje was dat wel degelijk het geval.

De uitspraak van Maradona is opmerkelijk, want in 2011 voelde de Argentijn zich geroepen om Messi te verdedigen nadat Pelé had gezegd dat zijn landgenoot Neymar "veel sterker" was dan Messi. Maradona raadde Pelé toen aan "het juiste medicijn" te nemen alvorens te spreken.

Pelé en Maradona, die in het verleden wel eens met elkaar in de clinch gingen, leken het donderdag goed met elkaar te kunnen vinden. "Gedaan met bekvechten", zei Maradona tegen de Braziliaan, die de Argentijn als "mijn vriend" omschreef.

bron: Belga