Mannen willen naar de Provence, vrouwen naar Toscane

Mannen willen naar de Provence, vrouwen naar Toscane

Belgen gaan het liefst op reis naar Toscane, de Griekse eilanden en de Provence. Dat blijkt uit onderzoek van online reisaanbieder TravelBird.

Op de vraag wat hun favoriete vakantiebestemming is, antwoorden Belgen vooral Toscane (28%), de Griekse eilanden (25%) en de Provence (19%). Dat blijkt uit een enquête van TravelBird bij 2.300 Belgische klanten. Op ruime afstand volgen de Costa Brava (9%), Scandinavië (7%) en Tirol (5%).

Mannen en vrouwen

Opmerkelijk: mannen kiezen vaker voor de Provence terwijl vrouwen vaker bezwijken voor het Toscaanse landschap. Toscane is geliefd bij 30% van de vrouwen tegenover 24% van de mannen. De Provence is dan weer populair bij slechts 17% van de vrouwen tegenover 22% van de mannen. Wie echtelijke ruzies wil vermijden, vindt misschien een compromis bij de Griekse eilanden (beiden 25%).

Griekse zon

Ten zuiden van de taalgrens zijn de Griekse eilanden de populairste vakantiebestemming, ten noorden van de taalgrens is dat Toscane. Franstalige Belgen trekken ook vaker naar de Provence dan Nederlandstalige Belgen. Ook Belgische jongeren verkiezen de Griekse eilanden. Vooral Waalse jongeren (45%) smelten bij de gedachte aan de Griekse zon.