Manchester United had de meeste blessures vorig seizoen

Manchester United had de meeste blessures vorig seizoen

De spelers van de twintig Premier League-clubs hadden vorig seizoen tesamen met 764 blessures af te rekenen, het meeste van de afgelopen acht jaar. Dat berekende Marsh, een internationaal toonaangevend verzekeringsbedrijf. De kosten die daaraan verbonden zijn liepen voor de Premier League-clubs in totaal op tot 242,7 miljoen euro. Kampioen Manchester United had met de meeste blessures - liefst 63 - af te rekenen. Wolverhampton had de meest gezonde selectie, met slechts elf blessures. Veel spelers op de Wereldbeker in Rusland en een daardoor kortere rustperiode in de zomer zijn mogelijke oorzaken van de hoge blessurelast bij Man Utd. De meeste kosten waren overigens voor stadsrivaal Manchester City. Dat moest 28,9 miljoen euro betalen aan onbeschikbare spelers. Vooral de top-6 van het voorbije seizoen - dankzij de enorme lonen die spelers er ontvangen - trok het totale kostenplaatje fors omhoog. Zij zorgden voor 48 procent groei. Tottenham zag die kosten in drie jaar zelfs met 110 procent stijgen.

In de ranglijst van het aantal dagen dat clubs hun geblesseerde spelers moesten missen, was West Ham (2.003 dagen) leider, voor Arsenal (1.771) en Tottenham (1.652).

De redenen zijn volgens Lennox Batten, Managing Director van Marsh, duidelijk. "De maanden waarin de meeste blessures vielen waren augustus en december. In augustus hadden we net het WK achter de rug. In december begonnen de spelers de eerste gevolgen van een drukke kalender te voelen. De Engelse clubs leverden ondanks die hoge blessurelast de vier finalisten van de Europese bekers. Dat toont aan dat topclubs de kwaliteiten hebben ontwikkeld om altijd te blijven presteren, ondanks onbeschikbaarheden. Op lange termijn verwachten we dat de kosten die hierbij komen te kijken wel zullen blijven stijgen. De lonen blijven immers ook stijgen."

bron: Belga