Manchester City houdt sterkhouder Gündogan langer aan boord

Manchester City houdt sterkhouder Gündogan langer aan boord

Manchester City heeft vandaag, een dag na het sluiten van de zomermercato in Engeland, bekendgemaakt het contract van middenvelder Ilkay Gündogan te hebben opengebroken. De 28-jarige Duitser zag zijn overeenkomst oorspronkelijk op het einde van dit seizoen aflopen, maar hernieuwde vandaag tot medio 2023. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract", liet Gündogan op de clubwebsite noteren. "Ik heb de voorbije drie jaar enorm genoten bij City. De club heeft me altijd geholpen welkom te voelen hier, vanaf de eerste dag. Het is een eer deel uit te maken van dit team, te spelen in deze stijl en trofeeën te winnen zoals we doen. Ik kijk er naar uit te ontdekken wat we de komende seizoenen allemaal zullen bereiken."

Man City telde in de zomer van 2016 zo'n 27 miljoen euro bij Borussia Dortmund neer voor Gündogan. Sindsdien kwam hij tot 115 officiële duels voor de Citizens, waarin hij zeventien keer scoorde en zeventien assists gaf.

Manchester City begint morgen, op bezoek bij West Ham, aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Kevin De Bruyne en co pakten de voorbije twee jaar telkens de titel.

bron: Belga