Man vermist in Brasschaat na duik in plas naast E19

In Brasschaat zijn duikploegen van de brandweer zaterdagnamiddag op zoek naar een man die was gaan zwemmen in de E10-plas, vlakbij de E19. Dat bevestigen de brandweer en de lokale politie. In de plas geldt een zwemverbod. De hulpdiensten werden zaterdag om 15.15 uur gebeld door een vrouw uit Antwerpen. De man waarmee ze naar de plas was gegaan, was met zijn hond gaan zwemmen. Even later kwam de hond terug, maar de man niet.

De brandweer stuurde een duikploeg ter plaatse om naar de man te zoeken. Twee meisjes aan de andere kant van de plas verklaarden wel dat ze de man daar hadden gezien. Op dat moment zou hij op zoek zijn geweest naar zijn hond. "Het is mogelijk dat hij daarop weer het water is ingegaan om verder naar het dier te zoeken", zegt een politiewoordvoerder.

Maandag waarschuwde de politie van Schoten nog dat het streng verboden is om te zwemmen in de vijver. De E10-plas is een recreatievijver waar boten varen, wat gevaarlijk is voor zwemmers. Daarnaast is het water op sommige plaatsen erg diep, wat voor verschillende temperatuurlagen zorgt en zwemmers in de problemen kan brengen.

bron: Belga