Man verliest slippers en start crowdfundingcampagne

Man verliest slippers en start crowdfundingcampagne

Enkele weken geleden ging de Australiër vissen met enkele vrienden. Maar omdat ze geloofden dat schoeisel aan boord een slecht voorteken is, liet de man zijn slippers achter op het strand.

Acht uur later kwam de compagnie weer aan aan wal, maar waren zijn teenslippers nergens te bespeuren. De visser baalde als een stekker, want de flip flops waren best prijzig. "Ze hadden een flesopener aan de onderkant. Het was echt mijn lievelingspaar", vertelt Whalan aan ABC.

Aanvankelijk wist de onfortuinlijke visser niet wat te doen, maar na een tijdje kreeg hij het geniale idee om een crowdfundingactie op te richten. "Eerlijk gezegd had ik zo'n crowdfundingactie nog nooit gebruikt. Het was ook eerder bedoelt als een mop", bekent de man. Maar tegen alle verwachtingen in verzamelde hij al het geld in tien dagen tijd.

Overweldigd door het succes van zijn campagne, heeft Whalan besloten om het geld te doneren aan een goed doel. "Ik heb een verhaal gelezen over een familie die hun moeder verloor aan een spinnenbeet. Ik denk dat zij het geld beter kunnen gebruiken dan ik."

Foto Pixabay