Man verkleed als autostoel houdt chauffeurs voor de gek

Man verkleed als autostoel houdt chauffeurs voor de gek

Bovendien zat er helemaal niemand in de auto, terwijl er bij de testen met zelfrijdende voertuigen altijd iemand aanwezig is die het stuur kan overnemen bij noodgevallen.

Verraden

Verschillende technologiesites onderzochten we er achter de wagen zat, maar niemand kon het raadsel oplossen. Tot Adam Tuss, een journalist van NBC Washington, de wagen opeens zag staan aan een stoplicht. Hij slaagde erin beelden te maken van de binnenkant.

Wat bleek? De bestuurder had zich verkleed in een autostoel. Het stuur hield bij erg laag om zichzelf niet te verraden. Tuss probeerde erachter te komen wie de man was, maar die reed door het rode licht weg.

Here's me trying to talk to a man in a car seat costume @nbcwashington pic.twitter.com/e5humOM7uS

— Adam Tuss (@AdamTuss) 7 augustus 2017

Onderzoek universiteit

Virginia Tech, een onderdeel van de universiteit, gaf ondertussen toe dat het voertuig van hen is. Ze zijn bezig aan een studie over zelfrijdende wagens. Vermoedelijk willen ze data verzamelen over de reacties van de andere verkeersgebruikers.

“De zone rond de autozone werd zo gemaakt dat de bestuurder minder zichtbaar is, terwijl hij wel nog in staat is om veilig de omgeving in de gaten te houden, en erop te reageren”, klinkt het in een verklaring.