Man verdient 2 miljoen dollar met Fantasy Football

Man verdient 2 miljoen dollar met Fantasy Football

Fantasy sports. Op het eerste gezicht zijn het infantiele spelletjes waarbij je in de huid kruipt van een manager (of het nu voetbal, ijshockey, rugby of American football is het concept blijft hetzelfde) en een team samenstelt met een beperkt budget dat zoveel mogelijk punten verzamelt gedurende het seizoen. Hoe verzamel je punten? Door te hopen dat de spelers in jouw team het in het echt goed doen door doelpunten te scoren, assists te geven of geen tegendoelpunten te krijgen.

In Amerika is Fantasy Football (geen voetbal maar American Football) enorm populair en zij die het serieus nemen, spenderen dan ook heel wat tijd aan het zoeken en smeden van hun perfecte team. Scott Hanson, een NFL fan en ervaren FanDuel World Fantasy Football Championship speler, verdiende dit jaar maar liefst 2 miljoen dollar met het spelletje.

Hanson spendeerde in totaal 35 dollar aan het begin van het seizoen en kreeg daar nu een krankzinnig bedrag van zeven cijfers voor terug. Hanson was erg tevreden over zijn prestatie: "Gekroond worden tot FanDuel World Fantasy Football Champion is een droom die uitkomt. Ik bedank FanDuel voor deze ongelooflijke kans."

De prijzenpot van twee miljoen dollar is de grootste die al werd uitgereikt in de sportgeschiedenis van de fantasy games en bewijst op nieuw dat er zeker geld te verdienen valt.