Man van 26 zwaargewond bij treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse

Man van 26 zwaargewond bij treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse

Een man van 26 jaar is zwaargewond geraakt bij het treinongeval in het Luikse Saint-Georges-sur-Meuse. Dat zegt het CHR (Centre Hospitalier Régional) Citadelle, het ziekenhuis waar de man iets na 2 uur afgelopen nacht werd binnengebracht. De jongeman, die door de botsing doorheen een van de treinwagons werd gekatapulteerd, is verlamd. Hij heeft breuken ter hoogte van de rug, de ribben en klaagt over buikpijn. De man moet binnen afzienbare tijd aan de rug geopereerd worden.

Ook het CHU (Centre Hospitalier Universitaire) van Luik nam een van de negen slachtoffers van het ongeval op. Maar dat slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, klinkt het bij het CHU.

Van de drie slachtoffers die naar het ziekenhuis Bois de l'Abbaye in Seraing werden gebracht, mochten er twee al het ziekenhuis verlaten. Het derde slachtoffer, een vrouw van vooraan in de twintig, moest deze voormiddag geopereerd worden. Maar zij zou niet in levensgevaar verkeren.

Bij het treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse, dat gisteren gebeurde rond 23 uur, zijn drie personen om het leven gekomen en raakten er negen gewond. Ook het dertigtal andere passagiers van de trein kreeg verzorging.

bron: Belga