Man slaat hoogzwangere vrouw omdat zij hem aanspreekt op achterlaten zwerfvuil

Man slaat hoogzwangere vrouw omdat zij hem aanspreekt op achterlaten zwerfvuil

Een blik op de straat toont dat het weggooien van afval in de vuilbak een moeite is die niet iedereen kan opbrengen. Sommigen gaan echter wel heel ver in het verdedigen van hun laksheid: een man sloeg afgelopen weekend een vrouw omdat zij hem confronteerde met het feit dat hij afval op de grond had gegooid.

"Had veel erger kunnen zijn"

Het incident vond plaats in het Britse Alsager, zo staat te lezen in het politierapport. Daar betrapten een hoogzwangere vrouw en een andere man, beiden twintigers, een man op het op de grond gooien van afval aan een winkeltje. Toen de vrouw de vervuiler op zijn gedrag aansprak, gaf die haar een klap op het hoofd. Daarbovenop sloeg hij haar in de buik toen de vrouw zei dat ze zwanger was. De andere man kwam tussenbeide, en ook hij kreeg een klap in het gezicht. De dader ging er vervolgens vandoor.

De hoogzwangere vrouw en de aangevallen man lieten hun kwetsuren controleren in het ziekenhuis. De zwangere vrouw was gelukkig slechts lichtgewond, maar de man was er erger aan toe: zijn gezicht is serieus gehavend. De politie is nu op zoek naar de dader, die beschreven wordt als een 25-jarige witte man. "Dit had veel erger kunnen zijn", zei de verantwoordelijke politieagent.