Man overleeft al 25 jaar uitsluitend op pizza

Man overleeft al 25 jaar uitsluitend op pizza

Dan Janssen, een 38-jarige timmerman uit Maryland, heeft een opmerkelijk dieet. Hij eet al 25 jaar uitsluitend pizza. Iedereen die Dan kent, vraagt zich af hoe het kan dat hij nog leeft. De 38-jarige man lijdt immers aan diabetes en hij is vegetariër. Als zijn bloedsuiker zakt, dan valt Dan flauw. Zo is hij al enkele malen flauwgevallen in de keuken en zelfs tijdens het rijden. Toch wil Dan van geen ophouden weten en blijft hij koppig bij zijn pizzadieet.

"Ik eet al 25 jaar alleen maar pizza. En dan heb ik het niet over een spie pizza maar een hele pizza. En uitsluitend een pizza met kaas en oregano. Dat is het enige dat ik wil eten en ik word het nooit beu. Als ik eens iets anders wil, dan ga ik naar een andere pizzeria en dan heb ik een compleet andere maaltijd."

Dan besloot toen hij 15 was om vegetariër te worden uit ethische overwegingen. "Er waren wel een paar problemen. Ik hou van de smaak van vlees en ik haat groenten. Ik heb toen besloten om alleen maar pizza met kaas en oregano te eten. Mijn therapeut heeft me geholpen om bepaalde zaken te verhelderen en een reden te vinden achter mijn gedrag. Zo ben ik toen ik vijf jaar oud was, verplicht geweest om gerechten te eten die een normaal mens nooit aan een vijfjarige zou geven. En ik ben ook een keer met champignons vergiftigd door mijn zus."

De therapie boekt wel weinig succes op het vlak dat voor Dan het belangrijkst is: ander voedsel weer durven uitproberen. "De reden dat ik graag naar haar ga, is omdat er dichtbij haar praktijk een pizzeria is met uitstekende pizza's. Ik probeer wel om tot het punt te komen waarop ik andere dingen zou proberen omdat mijn verloofde en ik graag eens naar restaurants zouden willen gaan waar ze niet noodzakelijk pizza serveren. Maar pizza helemaal opgeven, zou ik nooit doen."