Man overleden na ontploffing aan metrostation in Stockholm

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een ontploffing aan de ingang van een metrostation niet ver van Stockholm zijn vandaag twee mensen gewond geraakt. Eén van hen, een zestiger, is later aan zijn verwondingen bezweken. Dat meldt de politie, die een terreurdaad inmiddels uitsloot. De ontploffing deed zich voor rond 11 uur 's ochtends. Volgens getuigen raapte het slachtoffer een voorwerp op van de grond, dat vervolgens ontplofte, aldus politiewoordvoerder Sven-Erik Olsson. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed. Een 45-jarige vrouw die hem vergezelde, liep lichte verwondingen op aan het gezicht.

De politie zette het gebied rond de ingang van het metrostation Vårby Gård, in de gemeente Huddinge, af en ook het station zelf werd gesloten opdat de ontmijners de omgeving konden doorzoeken.

Volgens de tabloids Aftonbladet en Expressen werd de explosie vermoedelijk veroorzaakt door een handgranaat. "Het is nog te vroeg om dit te zeggen. De experts zijn nog altijd aan het werk. Niets wijst erop dat het koppel werd geviseerd", zegt de woordvoerder. Nog volgens Olsson wijst niets op een terreurdaad.

bron: Belga