Man overleden bij brand in Ieper

Bij een woningbrand in Ieper is vrijdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt de brandweer van de zone Westhoek. De woning werd volledig vernield door het vuur. Brandweer Westhoek werd om 22.23 uur opgeroepen voor een woningbrand in de Kerselaar in Ieper. Ter plaatse bleek het te gaan om een keukenbrand, die al in de hele woning voor hevige rookontwikkeling had gezorgd. In het pand werd een man bewusteloos aangetroffen. Het slachtoffer werd naar buiten gebracht en onmiddellijk gereanimeerd. Ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet meer voorkomen dat de woning volledig vernield werd. "Ook de ondergelegen woning van de buren heeft te kampen met waterschade", aldus Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. Bovendien werd een brandweerman gewond afgevoerd naar het Jan Ypermanziekenhuis.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper heeft volgens de brandweer een branddeskundige aangesteld. De expert zal de precieze omstandigheden van de fatale brand onderzoeken.

bron: Belga