Man met 271 piercings in het gezicht wil eigen wereldrecord verbeteren

Man met 271 piercings in het gezicht wil eigen wereldrecord verbeteren

Hij is echter niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Rosales is zinnens zijn eigen record te breken met nog meer lichaamsversieringen in zijn gelaat.

Rosales werd in 2012 voor de eerste keer vermeld in het Guinness World Records Book. Toen de organisatie hem in dat jaar ging controleren, had hij iets 271 piercings in het gezicht. Geen mooi rond getal voor Rosales, die besloot nog een tandje bij te steken.

Binnenkort nieuwe telling

Daarop besloot de man, onder het toeziend oog van controleurs, er nog een paar bij te laten zetten. Inmiddels zou hij al meer dan driehonderd stalen en kunststof piercings in zijn gezicht hebben. Het recordboek wil hem binnenkort checken voor een nieuwe telling.

 

De actuele foto's van Rosales' gezicht hebben gezorgd voor een stortvloed reacties. Sommigen vinden de extreme overdaad aan piercings mooi, maar het merendeel oordeelt minder positief op sociale media. "Afschuwelijk", klink het bij iemand. Een ander: "Hoe wast deze man in vredesnaam zijn gezicht?" Of: "Een duidelijk geval van moedwillige lichaamsverminking."