Man loopt op 89-jarige leeftijd voor 38ste keer de 20 km van Brussel

Man loopt op 89-jarige leeftijd voor 38ste keer de 20 km van Brussel

Het zal allicht het laatste jaar zijn dat André meedoet aan de loopwedstrijd. De man heeft lange tijd basketbal gespeeld. Pas op zijn 52 jaar besloot hij dat het tijd was voor iets anders. Zo begon André aan zijn eerste loopwedstrijd, de 20 km van Brussel. Die eindigde hij in iets minder dan twee uur tijd.

Nu loopt de man elke zondag nog zo'n 12 à 13 km. "Mijn recordtijd is 1 uur 26 minuten, wat een goed gemiddelde is", vindt André. "Tussen mijn zestig en zeventig jaar heb ik de beste resultaten neergezet. In het verleden heb ik nog andere wedstrijden gelopen, en vier maal de marathon van Brussel in mooie tijden, minder dan 3,5 uur."

Zwaarder

Zijn laatste marathon dateert van 1992 en sinds vier à vijf jaar wordt de 20 km van Brussel zwaarder voor hem. André heeft vorig jaar het lopen moeten afwisselen met stappen en denkt dit jaar nog minder te lopen. "Als het niet gaat, geef ik onderweg op", geeft de man toe.

"Ik heb de 20 km al in de ergste weersomstandigheden gelopen: storm, onweer, regen en extreem warme temperaturen zoals die ons zondag te wachten staan. Dat zijn de slechtste omstandigheden."

A 89 ans, André Jassogne est le doyen des 20 kilomètres de Bruxelles auxquels il participera pour la 38è fois https://t.co/Plozvs4TQS pic.twitter.com/1jqq2eMU30

— LaCapitale.be (@LaCapitale_be) May 26, 2017