Man loopt marathon in gorillapak

Man loopt marathon in gorillapak

De 41-jarige Tom Harrison, alias Mr Gorilla, heeft als doel om de volledige route van 26,2 miles of 42,16 kilometer op handen en voeten af te leggen voor het goede doel The Gorilla Organization. Die zet zich in voor de bescherming van gorilla's in Rwanda, Uganda en de Democratische Republiek Congo. De directrice van de liefdadigheidsorganisatie, Jillian Miller, liet al weten heel fier te zijn op de man.

Politieagent

In het dagelijkse leven is Harrison ook een vader en politieagent. Geschat wordt dat de man de marathon zal hebben uitgelopen tegen donderdag of vrijdag. Ondertussen logeert hij elke avond bij vrienden na tien tot twaalf uur 'kruipen'.

Mr Gorilla wil 2.000 pond of zo'n 2.355 euro verzamelen. Volgens Miller is dat voldoende om gedurende drie maanden de kosten van benodigdheden en salarissen van gorillabeschermers te dekken in het oosten van Congo.

Squat am I doing this for? @Gorillas_Org #LondonMarathonCrawl #MrGorilla #GetInspired pic.twitter.com/zaZEmfyvGN

— Mr Gorilla (@GorillaSaver) April 26, 2017

Having a rest on The Highway, between miles 13 and 14. What a Wapping challenge. But I'm over half way! #LondonMarathonCrawl #MrGorilla pic.twitter.com/7VEdyFN1NT

— Mr Gorilla (@GorillaSaver) April 26, 2017