Man laat zich levend opeten door anaconda voor experiment

Man laat zich levend opeten door anaconda voor experiment

Paul Rosolie, een wildlife specialist, vraagt zich af hoe het is om levend te worden opgegeten door een anaconda. Maar lang zal hij daarover niet meer moeten mijmeren want op 7 december mag hij de proef op de som nemen. Het bizarre experiment zal op 7 december worden uitgezonden door Discovery Channel.

Slangenbestendig pak

Rosolie zal zich in een op maat gemaakt, slangenbestendig pak laten opslurpen door een anaconda. Op die manier wil hij ervaren hoe het is om in de buik van een anaconda te verblijven.

Veel mensen hebben al hun ongenoegen uitgesproken over het experiment, omdat ze bang zijn dat het experiment pijnlijk en stresserend is voor de slang. De grootste zorg van dierenliefhebbers is het psychische leed en de stress die het gevolg zijn van het experiment.

Discovery zwijgt

Discovery heeft nog niet gereageerd op deze bezwaren. De zender laat sowieso weinig los over de show. Hoewel er op de website wel een pagina over de uitzending is, wordt verder weinig informatie gegeven. Ook via Facebook en Twitter wordt niet over de uitzending gediscussieerd.

Rosolie zelf heeft namelijk wél over de show getweet, maar de video's die hij deelde, staan nu op "privé" of "niet langer beschikbaar". Hij liet weten dat er van dierenmishandeling geen sprake zal zijn. ''Ik zou nooit een levend wezen pijn doen. Je moet Eaten Alive kijken om erachter te komen hoe het zal gaan.''