Man laat wagen in garage achter, krijgt boete voor te snel rijden

Man laat wagen in garage achter, krijgt boete voor te snel rijden

Groot was zijn verbazing toen hij even later een vreemde melding kreeg. "Mijn auto is uitgerust met een Uncall-systeem, waardoor alle bewegingen geregistreerd worden. En plots kreeg in een melding op mijn telefoon dat mijn auto 148 kilometer per uur reed op de Avenue des Etats-Unis, waar 50 per uur gereden mag worden."

Klacht

Nicolas ging meteen terug naar Carglass, waar hem gezegd werd dat het niet altijd gebeurt dat wagens getest worden na een reparatie. "Maar in dit geval moest het om na te gaan of alles gelukt was", kreeg hij als uitleg. Maar wat dan met die hoge snelheid? "De uitbater van de zaak heeft zich verontschuldigd", zegt Nicolas bij RTL. "Hij probeerde het goed te praten door te zeggen dat hij niet al zijn personeelsleden kon controleren. Een week later heb ik een mail gekregen van de klantendienst, waar de feiten niet ontkend werden en ze me zeiden dat het hen spijt. Ik vind die excuses zwak, zeker omdat ik niet het gevoel had dat ze ervoor zouden zorgen dat het niet meer kan gebeuren." Nicolas diende dan ook een klacht in bij de politie.

De commerciële directrice van Carglass, Karolien Hameloot, reageert streng op het verhaal. "Dit mag echt niet gebeuren. Zoiets tolereren we absoluut niet bij Carglass. We hebben de monteur al gecontacteerd. Hij heeft gezegd dat hij vertrouwen heeft in zijn personeel en niet alles kan verifiëren. Dat is een excuus, maar het geldt niet voor ons. We gaan maatregelen nemen zodat dergelijke feiten niet meer kunnen."