Man krijgt 80 uur werkstraf na een uit de hand gelopen drink met collega's

Man krijgt 80 uur werkstraf na een uit de hand gelopen drink met collega's

De 21-jarige man werd die avond serieus tipsy en begon op een bepaald moment te schelden en te tieren. Een collega die hem erop aansprak, moest dit bekopen met een rake kopstoot.

De man werd vervolgens de kroeg uit gezet. Daarbij beet hij iemand in zijn bovenbeen. Buiten pakte de opstandige feestganger een fiets, en hij gooide die naar de mannen die hem het café uit hadden gezet.

"Nutteloos"

De fiets raakte niemand, maar viel stuk op een paal, schrijft RTV Drenthe. De man herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van het feest. Daarvoor was hij te dronken. De rechter noemde de daden van de man "nutteloos" en "schadelijk voor anderen".

De sloeber in kwestie is wel vaker met justitie in aanraking geweest wegens geweld en dronken rijden. Hij moet voor de vernieling van de fiets 250 euro betalen.

De helft van de opgelegde taakstraf is voorwaardelijk, maar dan moet de man wel de adviezen van de reclassering opvolgen. Hij was bij het bedrijf op non-actief gezet in afwachting van een uitspraak van de rechter. Het is nog niet bekend wat het bedrijf nu zal beslissen.