Man faket twee jaar lang coma om rechtzaak te ontlopen

Man faket twee jaar lang coma om rechtzaak te ontlopen

Hij zou ermee zijn weggekomen ware het niet dat zijn klantenkaart bij de supermarkt er een stokje voor stak. Een Britse fraudeur die twee jaar deed alsof hij comateus was zodat hij niet veroordeeld kon worden op de rechtbank verraadde zichzelf door naar de supermarkt te gaan.

Alan Knight uit Swansea in Wales heeft meer dan 55.000 euro gestolen van een bejaarde vrouw met de ziekte van Alzheimer. Toen de politie het onderzoek begon, beweerde de 47-jarige Knight dat hij verlamd was en soms in coma viel. Hij liet zich opnemen in het ziekenhuis op de dag dat hij voor de rechter moest verschijnen omdat hij epileptische aanvallen had.

De vrouw van de verdacht schreef een brief naar de lokale krant waarin ze zei dat haar man een doktersbewijs had dat hij verlamd was en in coma was nadat hij een letsel aan zijn nek had opgelopen. "We zijn door een hel gegaan en we gaan nog steeds door een hel," schreef ze volgens de krant.

Het bedrog van Knight werd ontdekt toen de politie het gebruik van zijn klantenkaart bij de supermarkt traceerde en hem op beelden van de bewakingscamera zag rondlopen en rijden. Knight werd gewaarschuwd dat het proces zou plaatsvinden of hij nu aanwezig was of niet. Toen hij geconfronteerd werd met het videobewijs bekende Knight 19 gevallen van valsheid in geschriften, fraude en diefstal. Rechter Paul Thomas zei dat Knight een zeer vastberaden en goed acteur is en dat de toestand waaraan de man leidt simpelweg onbestaande is.

"Zijn ziekten vielen steeds samen met de dagen dat hij naar de rechtbank moest. Ik geloof dus niet dat de symptomen echt zijn," zei de rechter.

Knight kent zijn vonnis op 7 november.