Man duikt twee maanden na begrafenis weer levend op

Een man waarvan gedacht werd dat hij overleden was, dook twee maanden na zijn begrafenis weer op bij zijn familie. Die schrokken zich uiteraard een bult.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De Kazach Aigali Supygaliev werd doodverklaard toen testen bewezen dat enkele zwaar verbrande menselijke resten voor 99,2% overeen kwamen met zijn DNA. Daarop zorgden de autoriteiten voor een overlijdenscertificaat en werd de 63-jarige Aigaili begraven in september.

"We hielden een wake en onze familie organiseerde ook een traditionele 'konil shai'-ceremonie", zei zijn broer Esengali Supygaliev aan de nieuwswebsite Azh.kz. De ceremonie is de Kazachse variant van de westerse koffietafel. "Toen Aigali twee maanden na zijn begrafenis door de voordeur wandelde, kreeg mijn dochter bijna een hartaanval", aldus Esengali.

Werk

Aigali vertrok op een dag in juni en kwam niet meer terug. "We maakten ons in eerste instantie geen zorgen, want hij verdween wel vaker voor een week of twee", zei zijn broer nog. Maar blijkbaar had Aigali in een naburig dorp werk gevonden en was hij er gebleven tot het werk gedaan was. Pas vier maanden na zijn verdwijning liep hij dus zijn woning terug binnen.