Man die vrouwen mes in de billen steekt, onder aanhoudingsbevel geplaatst

De 27-jarige man die werd opgepakt omdat hij tussen 9 februari en 6 maart 2016 vijf vrouwen zou overvallen hebben met een mes, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De man diende de vrouwen telkens een messteek toe in de bil, zonder enige aanleiding. Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk. De feiten vonden tussen 9 februari en 6 maart plaats, telkens in de Zespenningenwijk. De dader benaderde de slachtoffer, vrouwen tussen 20 en 81 jaar oud, telkens op dezelfde manier alvorens hen een messteek toe te dienen. Geen van de slachtoffers raakte daarbij zwaargewond.

Een intensief onderzoek zette de Brusselse lokale recherche op het spoor van de 27-jarige Z.C. De man, die al bekend was voor verschillende diefstallen met verzwarende omstandigheden en verboden wapenbezit, werd geseind en kon dinsdagavond ingerekend worden in het Brusselse stadscentrum. In zijn jaszak vonden de agenten een klein keukenmes.

Eén slachtoffer kon de man formeel herkennen op basis van een fotodossier en bij zijn ondervraging bekende de twintiger een deel van de feiten.

bron: Belga