Man bouwt pretpark voor dochter met beperking

Man bouwt pretpark voor dochter met beperking

Morgan heeft een beperking en kan daarom niet naar parken als Disneyland gaan. Omdat Gordon zijn dochter dat absoluut wou gunnen, gooide hij zijn leven om. Hij verkocht zijn bouwbedrijf en richtte een non-profit op, The Gordon Hartman Family Foundation.

Uiterst toegankelijke pretpark

Met die organisatie werkte hij aan een eigen pretpark, waar zijn dochter wel in de attracties kon plaatsnemen, Morgan's Wonderland. “We wilden een pretpark bouwen waar iedereen aan alles mee kan doen. Dat zowel mensen met en zonder speciale behoeften er vrijuit plezier kunnen maken”, legt de Texaan uit aan BBC News. “Het is 's werelds eerste uiterst toegankelijke pretpark.”

In overleg met dokters, therapeuten, ouders en kinderen uit de doelgroep werden de ontwerpen en bouwplannen gemaakt. Het hele project kostte in totaal 56 miljoen euro, maar dat was het allemaal waard.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7mA6aCEF8TE

Gratis

“In het begin durfde Morgan nog niet om bijvoorbeeld in de carrousel te gaan. Ze begreep niet waarom hij rondjes draaide en de dieren op en neer gingen”, gaat de vader verder. “Het heeft heel lang geduurd, maar nu gaat ze heel graag op die attractie.”

In het park werken zelfs drie mensen met een handicap. Bovendien mogen mensen met een beperking er gratis binnen. Daardoor loopt de organisatie ongeveer 900.000 euro mis, “maar dat vangen we op met behulp van donateurs, partners en fundraisers”, klinkt het.