Man besluit te vasten door enkel bier te drinken

Man besluit te vasten door enkel bier te drinken

De vastenperiode was traditioneel een periode waarin gelovigen veertig dagen voor Pasen minder eten en drinken. Tegenwoordig beslissen mensen om in de vasten veertig dagen geen vlees te eten of geen alcohol te drinken. Maar een man uit Toronto in Canada besloot om gewoon niet te eten en elke maaltijd te vervangen door bier.

Chris Schryer, een blogger over bier, heeft al twintig dagen geen vast voedsel gegeten. In plaats daarvan drinkt hij bij het ontbijt, de lunch en het diner een biertje dat hij zelf heeft gebrouwen in Amsterdam. Het bier is gebrouwen met een grote hoeveelheid haver, waardoor hij toch genoeg voedingstoffen binnenkrijgt.

Schryer loopt niet constant dronken rond, tussendoor hydrateert hij zichzelf met water, appelsap en thee zodat hij zeker voldoende vocht binnenkrijgt en zijn suikerspiegel een beetje op peil blijft. Schryer heeft deze manier van vasten niet zelf bedacht. In Duitsland brouwde de monnikenorde der Miniemen een bokbier in de zeventiende eeuw. Dat is al wat deze orde dronk tijdens de vastenperiode in de zeventiende eeuw.

Chris Schryer zijn vastenperiode duurt nog tot 17 april.