Man belt hulpdiensten omdat KFC gesloten is

De politie van Manchester heeft opnames vrijgegeven van een opvallende oproep. De man die het noodnummer belt, vindt het namelijk niet kunnen dat het fastfoodrestaurant KFC gesloten is en dat bij Burger King moet eten. De politie kan niet lachen met het voorval.
door
victor.moonen
Leestijd 1 min.

Vanwege een transportprobleem, had KFC vorige week te kampen met een heus kippentekort. Daardoor sloten enkele restaurants tijdelijk de deuren. Eén man vond dat zo een ramp dat hij de politie verwittigde. Die kan niet lachen met de oproep en vraagt om enkel te bellen bij echte noodgevallen.

Het gesprek duurt ongeveer veertig seconden. Aanvankelijk doet de man alsof er een echt probleem is. Als de vrouw aan de andere kant van de lijn de rede van de oproep hoort, beëindigt ze het gesprek. "Dit zijn geen politiezaken", besluit ze.

Grap

"Tijdens het uur waarin de man belde, kregen we 74 noodoproepen", verklaart Mark Kenny van de politie van Manchester. "Als deze man niet had gebeld, hadden we die mensen sneller kunnen helpen."

De politie bellen is dus nooit een goede grap, want die heeft meestal de handen vol. "Er waren op die avond verschillende verkeersongevallen, een overval, dronken jongeren die amok maakte en tal van andere incidenten. Bel dus enkel als je echt in nood bent."