Man begraaft vader in gloednieuwe BMW

Afscheid nemen is heel persoonlijk en dus voor iedereen anders. Een Nigeriaanse man heeft zijn vader niet in een kist, maar in een splinternieuwe BMW begraven.
door
annelies.leys
Leestijd 2 min.

Azubuike zit er warmpjes bij. Daarom beloofde hij zijn vader al jaren een auto te schenken. De man overleed echter voordat hij het cadeau van zijn zoon kon ontvangen. Dat meldt de Nigeriaanse nieuwswebsite NAIJ.com.

Prijzig

Na het overlijden van zijn vader herinnerde Azubuike zich zijn belofte. Onder het motto 'beter laat dan nooit' trok hij naar een autowinkel om er een voertuig op de kop te tikken. Hij telde zo'n 75.000 euro voor een BMW neer. Het zou gaan om een showroommodel. Volgens Daily Mail zou de auto ook een gps-toestel aan boord hebben om de weg naar de hemel te wijzen.

Reacties

Een foto van de gebeurtenis raakte snel verspreid op sociale media. Daar kreeg de Nigeriaan veel kritiek over zich heen. "Waarom koopt de man die auto niet wanneer zijn vader nog leeft?", vraagt iemand zich onder meer af.

Madness, while a whole lots of people can't afford to eat a plate of food. Humanity will judge

— Kunle Olaofe (@kolaofe) 11 juni 2018

What I want to know is, did he leave the car keys and paperwork in it. Someone will be around in a few days to dig that car up to ring it no doubt.

— Naked Truth Podcast ? (@nakedtruthguy) 12 juni 2018

Why not buy him the car while he was alive, if he knew his dad always wanted a bmw??

Silly son.

— annmarie (@ahilton78) 12 juni 2018