Man bedient zich van DIT opvallend excuus voor stiekem filmen onder rokken van vrouwen

Man bedient zich van DIT opvallend excuus voor stiekem filmen onder rokken van vrouwen

Abel Tan Yew Hong filmde tussen 24 juli en 10 september 2019 onder de rokken van tien verschillende vrouwen in Singapore.

De nu 28-jarige ingenieur had een uitgekiende modus operandi: hij volgde zijn slachtoffers op roltrappen, ging achter hen staan en haalde zijn Sony Xperia smartphone boven om onder de rokken van de vrouwen te filmen. Tot hij betrapt werd door een omstaander, die Tan aangaf bij de politie. Agenten namen de smartphone van Tan in beslag, waarop ze de filmpjes ontdekten.

Upskirt

De man werd op 16 april veroordeeld tot elf weken gevangenisstraf. Hij pleitte schuldig op drie aanklachten van aanranding van de eerbaarheid en zeven gelijkaardige aanklachten.

Op de rechtbank wierp Tans advocaat ter verdediging op dat de beklaagde tot nu toe een voorbeeldig parcours had afgelegd in zijn leven. De jongste jaren groeide echter zijn interesse in 'upskirt video's' op het internet, waarbij hij opmerkte dat sommige filmpjes van hogere kwaliteit waren dan andere.

"Experimenteren"

"In al zijn nieuwsgierigheid naar waarom de kwaliteit van die filmpjes zo varieerde, heeft mijn cliënt de ongelukkige beslissing genomen om zelf de proef op de som te nemen", klonk het. "Hij had daarbij vooral de intentie om te experimenteren en uit te vissen of de camera van zijn smartphone video's van hoge kwaliteit kon maken."

De rechter had echter geen oren naar dat excuus en volgde het oordeel van de aanklager: elf weken achter slot en grendel was het verdict.